spellingschecker in het pools

Hoi,
Ik heb een Nederlandse versie van LibreOffice geïnstalleerd in een 32 bits versie van Ubuntu. Omdat ik ook de Poolse taal wil gebruiken, wil ik graag de Poolse spellingschecker installeren.

Ik heb in Ubuntu de taalpakketten voor Pools toegevoegd. Ook “hunspell-pl”, “default-jre”, libreoffice-java-common" en de "LanguageTool"extensie. Toch verschijnt in LibreOffice Pools niet als mogelijk in te stellen taal.

Waar doe ik iets verkeerd? Of kan het gewoon niet?

Dank voor een reactie.

Heb je het pakket hunspell-pl geïnstalleerd?

Los daarvan, de extensie LanguageTool bied je een aantal interessante middelen aan om je teksten vlotter te schrijven. Vooraleer LanguageTool te installeren, zorg dat een JRE geïnstalleerd is.

sudo apt install default-jre libreoffice-java-common

hunspell-pl was al geïnstalleerd. Beide andere pakketten inmiddels ook geïnstalleerd, maar ik zie geen verschil en ik kan nog steeds niet de taal “Pools” selecteren. Engels trouwens ook niet … en dat lijkt me vrij standaard.

Ook “Language Tool” extensie geïnstalleerd, maar ik zie nog geen verschil …

Het vreemde is dat ik in Firefox wel de tool kan veranderen voor bijvoorbeeld Pools als ik deze tekst hier in dit invulveld wil checken op spelfouten …

Nog andere tips?

Het lijkt me vreemd dat Engels niet als spellingscontrole werkt. Wat soms helpt is

  1. De configuratie-bestanden wissen. De map $HOME/.config/libreoffice verwijderen (LO wel eerst afsluiten)

  2. Indien het eerste niet werkt, 1. uitvoeren, het pakket libreoffice volledig verwijderen en vervolgens terug installeren

Ik heb daarnet via synaptic hunspell-pl geïnstalleerd en na het openen van LO, kon ik een tekst aan Pools toewijzen. Met andere woorden, Poolse spellingscontrole werkt in ieder geval.