Spreadsheet: iedere regel in een kolom invullen met opties uit 1 drop-down list.

Ik maak een spreadsheet met daarin een overzicht van accounts, en wil bij ieder account een drop-down list met keus uit de 10 emailadressen waar dat account op geregistreerd kan staan.

HOE regel ik dat?!

Het gaat dus niet alleen om een lijst maken, maar ook dat je in ieder veld van deze kolom vanzelf die keuzelijst aangeboden krijgt, dus dat deze lijst in het opmaakprofiek van de kolom zit?

Selecteer de kolom waar je dat op wilt toepassen. Ga naar Gegevens > Geldigheid. Klik op het tabblad Criteria. Kies in de lijst Toestaan voor Lijst. Vul in het grote vak de waarden voor de lijst in. Klik op OK. Als je dan in de kolom op een cel gaat staan krijg je een pijltje waarmee je de lijst kunt openen. Maar als je voor meerder kolommen dezelfde waarden wilt hebben kun je op het tabblad Criteria ook kiezen voor Celbereik. Je vult de waarden dan in een apart gedeelte van het spreadsheet in en kun je daar dus meerde malen naar verwijzen. Ook kun je dan makkelijk waarden aanpassen of toevoegen. Je kunt er het beste eens een beetje mee experimenteren om uit te zoeken wat voor jou het beste werkt.