Twee tabellen bij gegevensbronnen

Kan ik met een sjabloon velden invullen van twee of meer tabellen van de zelfde database?

Indien je etiketten wilt vullen of een mail merge wilt uitvoeren met twee tabellen uit calc dan kan je via Base deze 2 tabellen samenvoegen (indien er een mogelijkheid is om de gegevens te koppelen) met een query.

Dat is het! Nu nog mijn database geheugen van 20 jaar geleden opfrissen. Ik heb op gebruikershandling.com een 5.1 handleiding gevonden. Die ga ik eerst proberen.

Op de Nederlandstalige LibreOffice site, waar je hopelijk ook de nieuwste LibreOffice van download, is ook documentatie beschikbaar. Met name het hoofdstuk Kennismaken met Base (6.4) helpt je al op de goede weg denk ik. Documentatie is hier te vinden.

Wat ik bedoelde is binnen Writer blijven. Vervolgens een sjabloon gebruiken om een standaard brief te maken met gegevens uit twee verschillende tabellen. Dat kan dus kennelijk niet. Het lukte wel binnen Base. Maar dat is bijna hetzelfde als eerst de twee tabellen samenvoegen in Calc en vervolgens verder te gaan met de nieuwe tabel. Relaties definiëren blijft lastig en veel cryptische foutmeldingen.