Zdravím, poslední týden se nám stává, že když se pokusí LibreOffice (24.8.x.x) po startu aktualizovat, tak pak po zapnutí skočí hláška soffice.bin … icuin75.dll nenalezen a chyba nejde ani zavřít. Stává se to opakovaně na více počítačích. Zajímavé je že verze 24 by měla mít pokud se nepletu icuin74.dll. Neví někdo co s tím?
Zkuste se podívat na log aktualizace. Je to v c:\users\username\appdata\LibreOffice\4\update.
No tam to vypadá, že se pokouší stahovat nejdřív verze 24.x a pak nevím proč 25.x. Jedeme stable, takže všade chceme 24.x
24.8 právě končí tak se asi už spustil přechod na 25.2
https://wiki.documentfoundation.org/ReleasePlan/24.8
Nahrajte tady prosím všechny logy a uveďte přesné verze, kde se to stává. Poslal jsem informaci na člověka, který zajišťuje update s odkazem na tuto otázku.
Pročetl jsem si ty data konců a zkouším tedy nasadit ty 25.2.x.x, ale pokud je to tak že to je kvůli konci, tak je zase divné, že ten update z 24 na 25 nedokončí. Snad to pak nebude i s 25.2 na 25.8. Přikládám logy. Je pravda, že mnoho problémů nastalo s nasazením SentinelOne na celou síť a ten i blokuje .odt soubory (označí je za malware), ale zde se mi to nezdá a hlavně nikde v incidentech to není.
Libre.zip (58.7 KB)
Can’t open lock file - seems like we need elevation - to by mohlo ukazovat na oprávnění
Je mi záhadou, že to začalo dělat až tento týden, do teď v pořádku. Problém nastává na koncových stanicích, kde jsou běžní uživatelé, ale předpokládám, že ten autoupdate by měl i tak běžet přes tu službu LibreOffice Mantenance pod system userem. Ale budu rád za každou radu vedoucí k řešení. Zatím děkuji
podívejte se zde: Auto Updater & Sentinel One Killing Files
Bylo by vhodné nahlásit výrobci toho SW Sentinel.
Toto jsem četl, ale calc i writer zůstává. Převážně to píše problém s tím icuin75.dll, ale včera na pár kouscích vyskočil už i mergedlo.dll a navíc to chybové okno soffice.sbin nejde vypnout ani není ve správci úloh a musí restart celého PC. Na dodavatele S1, který řeší následky nasazení (a není jich málo) už se to hlásilo, ale spíš to vypadá, že jsou názoru, že to dělá LO.
zkuste ten sentinel vypnout, zda aktualizace projde a uvidíte hned, zda je problém u sentinelu. Případně i antivir, ten také občas dělá problémy. Jinak co jsem zjišťoval tak tento problém hlášený zatím není.