vertaling EN-NL

Is er een vergelijkende tabel in Calc of Writer beschikbaar ergens, waar de terminologie van Engelstalige en Nederlandstalige LibreOffice naast elkaar staan?
Dus, als heel eenvoudig voorbeeld:

  • file / bestand
  • conditional / voorwaardelijk(e)
  • merge / samenvoegen

Dit jargon is niet alleen in gebruik in LibreOffice. Het is algemeen computerjargon, dus een woordenboek voor informatica/computers oid volstaat.

Overigens is het tijd om Engels te leren. Daar heb je veel plezier van, al is het maar omdat je op een Engels forum veel sneller reactie krijgt dan op het Nederlandse, domweg omdat daar meer mensen komen.

Overigens is dit eigenlijk zwaar off-topic omdat het niet over het gebruik van LibreOffice gaat.

Dit is mi compleet on-topic; de vraag heeft rechtstreeks betrekking op het gebruik van Calc en Writer.

De eenvoudige voorbeelden die ik gebruikte waren slechts om mijn vraag te verduidelijken, dus misschien is het beter te kaderen met deze voorbeeldjes van de windows-concurrent: KWADRATENSOM = SUMSQ / SOM.XMINY.2 = SUMXMY2 / GEHEEL = TRUNC / AANTAL.LEGE.CELLEN = COUNTBLANK / KGV = LCM / AFRONDEN.BENEDEN = FLOOR etc.

Mijn Engels is trouwens vloeiend :wink:

Iedereen die een beetje Engels kent, weet wat die basiswoorden betekenen en heeft een overzicht daarvan niet nodig, daarom vond ik het off-topic. Je had beter meteen met die extra voorbeelden kunnen komen, zo’n overzicht zou best zinvol zijn.

Als je het over de vertaling van functies hebt, dat is er wel. Op de documentenpagina van LibreOffice; https://nl.libreoffice.org/ondersteuning/documentatie/ , vind je onderaan bij Werkdocumenten het document Functies in Calc. Daarin staan de functies in het Engels en in het Nederlands en zelfs de functies, zoals ze in Exel heten. Verder is er wel een woordenlijst Engels - Nederlands die de vertalers gebruiken om consistent te zijn. Misschien heb je daar ook iets aan : The Document Foundation Nextcloud

Als je het over de vertaling van functies hebt, dat is er wel. Op de documentenpagina van LibreOffice; https://nl.libreoffice.org/ondersteun… , vind je onderaan bij Werkdocumenten het document Functies in Calc. Daarin staan de functies in het Engels en in het Nederlands en zelfs de functies, zoals ze in Exel heten. Verder is er wel een woordenlijst Engels - Nederlands die de vertalers gebruiken om consistent te zijn. Misschien heb je daar ook iets aan : https://nextcloud.documentfoundation

Dankjewel - precies wat ik zocht :slight_smile: