Woordafbreking in LibreOffice Writer

Dag,
Kan het zijn dat LibreOffice Writer zich soms niet lijkt te houden aan een van de voornaamste afbrekingsregels in het Nederlands?
Hoe zorg ik ervoor dat LibreOffice Writer zich gedraagt? Waar vind ik de instellingen om te sleutelen aan de afbrekingsregels? In mijn onschuld moet ik bekennen dat ik dit nu handmatig nog moet nalopen/controleren en aanpassen. Maar het zou natuurlijk mooi zijn als LibreOffice Writer Nederlandse woorden correct afbreekt.

Wie helpt mij?

Deze vraag is wel wat snel gesloten. Ik wacht nog op een reactie van de OP.

Nou, ik heb als proef je bericht in een blanco document geplakt met een heel smalle tekstbreedte om afbreken af te dwingen. Geen enkele afbrekingsfout gevonden. Kun je een concreet voorbeeld geven van wat er mis gaat?
Let erop dat je de instellingen voor woordafbreking (aantal letters aan het eind van de regel dat je afbreekt en hoeveel regels na elkaar bv) het best in het opmaakprofiel kunt opgeven (dus liever niet met directe opmaak).
Controleer dat de taal Nederlands is, dat afbreken aan staat, enzovoorts.
Je kunt ook “zachte” afbreektekens invoeren (die alleen zichtbaar zijn als een woord erop wordt afgebroken) met Ctrl + -. Dat is handig als je wil voorkomen dat een woord als “afbreektekens” wordt afgebroken als afbreekte-kens in plaats van afbreek-tekens. Al werkt dat laatste niet altijd als je met uitgevulde tekst werkt.

Dank voor je antwoord, Floris. Ik heb de woordafbreking ingesteld op: 2 aantal tekens einde regel en 2 aantal tekens aan begin regel. Maximum aantal opeenvolgende afbreekstreepjes op ‘0’.
Hopelijk moet dit voldoende zijn om het handmatig nalopen te voorkomen. Nogmaals dank!

Je had je reactie als opmerking bij mijn antwoord moeten plaatsen, zoals deze van mij. “Antwoorden” moeten op dit medium altijd een oplossing aanreiken.
Ik heb wat verder geëxperimenteerd met aantallen tekens aan het einde en begin van de regel, en aantal regels, en steeds krijg ik correcte afbrekingen. Kun je een concreet geval laten zien van foute afbrekingen?