Writer'da Resim Şeffaflığını Kalıcı Yapmak

Merhaba,

Writer’da eklemiş olduğumuz resimin şeffaflığı kalıcı yapamıyorum. Döküman’ı kapatıp açtığımda resim eski haline geri dönüyor. Yani şeffaflık ayarını %85 yapıyorum. Ama tekrar açtığımda %0 oluyor. Kalıcı olarak nasıl yapıldığını da bulamadım. Nasıl yapıldığını bilen varsa cevabınızı bekliyorum.

Teşekkürler.

.odt olarak mı yoksa başka bir dosya formatında mı kaydediyorsunuz?

en:
Are you saving as .odt or in any other file format?

.xlsx olarak kaydediyorum.

Yani, bu bir Writer dosyası değil (etiketlendiği gibi) ama bir Calc dosyası.
Ne tür bir resim kullanıyorsunuz? .png, .jpeg, .svg…
LibreOffice’in hangi sürümüyle?
Bir raster resmin (.png, .jpeg) şeffaflığını ayarlayamıyorum ama bir vektör resminin şeffaflığını ayarlayabiliyorum.

en:
So, it’s not a Writer file (as tagged) but a Calc one.
What kind of image are you using? .png, .jpeg, .svg…
With which version of LibreOffice?
I can’t set transparency to a raster image (.png, .jpeg) but to a vector image.

Yani illa ki bir writer dosyası (.odt) olması gerekmiyor. Nihayetinde ofis ortamında diğer pc’lerde çoğunlukla microsoft ofice kullanıldığı ve uyumluluk sorunu çıkamaması için .xlsx formatında kaydediyorum. Dökümanın içindeki kullandığım resim formatı farketmiyor. .jpeg .png her ikisinde de durum aynı.

Az önce MS Word ile test ettim. Bir resim ekledim, şeffaflığı %80 olarak ayarladım ve .odt ve .docx olarak kaydettim.
Sonra her iki belgeyi de LO Writer ile açtım: .odt’nin şeffaflığı var, .docx’in yok. Bir uyumluluk sorunu olabilir.
Neyse, Writer’da .jpeg veya .png için şeffaflığın nasıl ayarlanacağını bulamıyorum. Siz yapabilir misiniz? Nasıl?

en:
I just tested with MS Word. Inserted an image, set transparency to 80 %, and saved as .odt and .docx.
Then opened both documents with LO Writer: the .odt has the transparency, the .docx not. It can be a compatibility issue.
Anyway, I can’t find how to set transparency for a .jpeg or .png in Writer. Can you? How?