Ask Your Question
0

Can't get program working! [closed]

asked 2017-08-18 21:18:32 +0100

DJYsidro gravatar image

My system is Win7Pro 64bit (Genuine copy), I use eSet Nod32 but it's protection is paused until I get this problem fixed. First installed LO-5.4.0.3x64 and got the message "The program can't start because api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll is missing from your computer. Try reinstalling the program to fix the problem." So, I first tried a "Repair", same problem. Then I uninstalled and attempted to re-install, after which, there were the folders in "C:\Program Files\LibreOffice5" but NO FILES AT ALL! Then I removed ALL LibreOffice folders on the drive that I could find & removed all references to "LibreOff" in the registry I could find, rebooted and attempted a re-install. Same problem. So, I uninstalled, removed all LibreOffice related folders & registry entries, downloaded LibreOffice 5.3.5 x64 and re-installed. STILL no program files. Repeated the removal process, downloaded the LibreOffice 5.3.5 x86 and re-installed. STILL no program files!!! Any clues would be GREATLY appreciated. I have a 5 user network and EVERYONE relies on LibreOffice for documents & spreadsheets. I suppose I can install an old copy of MS Office 2003 if I have to but would rather have LibreOffice up & running. HELP!!!

edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason duplicate question by erAck
close date 2018-10-17 20:49:47.624220

Comments

In desperation, I dug up LO 5.2.3 x86 and tried installing that from scratch and it appears to work. So what's up with the newer versions not liking my system?

DJYsidro gravatar imageDJYsidro ( 2017-08-18 21:28:36 +0100 )edit

My search machine told me the following:

You have to Update für Universal C Runtime unter Windows.

Grantler gravatar imageGrantler ( 2017-08-18 21:29:58 +0100 )edit

Thanks for the responses. There are 5 computers I need to keep as identical as I can. Also, all users are complete techno neophytes and do not know the difference between the latest and the older version I have them running on. Chances are the problem is the VCRedist issue and at some point in the future I will likely download that & install it on all 5 computers along with the newest version of LibO. For now, they're happy & I'm not willing to disturb that. Thanks again!

DJYsidro gravatar imageDJYsidro ( 2017-08-23 22:54:45 +0100 )edit
erAck gravatar imageerAck ( 2018-10-17 20:50:07 +0100 )edit

2 Answers

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2017-08-18 23:24:12 +0100

Lupp gravatar image

I cannot tell how to get your system in order again.

If you urgently need to open and edit files: Get a PortableApps package of LibO. You may download it together with the platform, but it also runs extracted to elsewhere. And both, the Platform and the applications live also happily on a non-portable medium.

It's Wins32 and may work if some Win64 components are missing or corrupted on your system. No registryy entries. You can, but needn't associate file types.

Links: https://portableapps.com/
https://portableapps.com/apps/office/...
older Versions: http://downloadarchive.documentfounda...

edit flag offensive delete link more
0

answered 2017-08-18 23:37:26 +0100

Your initial problem (with missing api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll) is bug 108580. Installing VCRedist (as mentioned in the bug comment 7) is recommended workaround.

No idea about inability to install after removal - in theory, there should not be such issues.

edit flag offensive delete link more

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2017-08-18 21:18:32 +0100

Seen: 6,284 times

Last updated: Aug 18 '17