Ask Your Question
0

libre office 4 will not install on windows 7 64 bits [closed]

asked 2013-02-25 13:07:16 +0200

brnrds gravatar image

updated 2015-09-27 19:00:52 +0200

Alex Kemp gravatar image

libre office 4 will not install on windows 7 64 bits

The installer stops with the messagebox open, nothing happens anymore. Tried several times with new donwload no result

edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason question is not relevant or outdated by manj_k
close date 2014-07-14 22:01:12.143583

3 Answers

Sort by » oldest newest most voted
2

answered 2013-04-24 06:13:30 +0200

greggo gravatar image

updated 2013-04-25 15:37:25 +0200

I was not able to install because the installer popped up a window saying "Please exit LO3.3 and the LO3.3 Quickstarter..." none of which were open. There is advice somewhere that LO < 3.4.5 need manual uninstall before upgrade. So I tried to uninstall from the control panel, and it failed with the same popup.

The way I managed to uninstall 3.3.5 was to re-run the installer, which happened to be still be in a folder on my desktop called "LibreOffice 3.3 (4e3abdad) Installation Files" , I just doubled clicked the .msi in there, confirmed the scary questions, and when it asked, selected 'remove'.

That succeeded, and after that the 4.0.2 install went fine.

edit flag offensive delete link more
0

answered 2013-02-25 23:33:47 +0200

qubit gravatar image

Hi @brnrds,

Sorry to hear that you're having trouble with the installer. Have you successfully installed any other version of LO on this computer?

The problem could stem from a corrupt installer like this:

Do you know how to check the md5sum of a file? If so, you can grab the appropriate information from this page:

(you can also use that page to try downloading the installer from a different mirror, if you think that might be your problem)

edit flag offensive delete link more

Comments

@brnrds -- just checking in with you. Have you gotten LO 4.0 to install on your computer?

qubit gravatar imagequbit ( 2013-03-07 07:28:03 +0200 )edit

The second link (with md5sum info) is currently a 404.

greggo gravatar imagegreggo ( 2013-04-25 15:28:46 +0200 )edit
manj_k gravatar imagemanj_k ( 2013-04-25 15:39:45 +0200 )edit

@manj_k -- please feel free to edit my answers to update links, etc..., as necessary :-)

qubit gravatar imagequbit ( 2013-04-25 18:22:12 +0200 )edit

@qubit – In this particular case: one for @Sisyphus ;)

manj_k gravatar imagemanj_k ( 2013-04-26 19:02:22 +0200 )edit
0

answered 2013-04-24 16:13:03 +0200

m.a.riosv gravatar image

Have you tried installing as administrator?.

Maybe is a permission issue.

Right click the file and select Run as Administrator.

edit flag offensive delete link more

Question Tools

Stats

Asked: 2013-02-25 13:07:16 +0200

Seen: 2,592 times

Last updated: Apr 25 '13