JRE version for Win 7 Pro

asked 2017-10-16 20:28:37 +0200

this post is marked as community wiki

This post is a wiki. Anyone with karma >75 is welcome to improve it.

  • I have downloaded LO Version: 5.3.6.1 and installed it for Windows 7 Pro.
  • Base told that "JRE is required". What is right version of JRE for this system? Oracle guide told that it must be same bit amount than Windows has. So I took jre-8u144-windows-x64.exe from http://www.oracle.com/technetwork/jav...
  • After installing as Admin the Base says again "JRE is required". EDIT: JRE didn't appear in Tools> Preferences> LO> Advanced.
  • Then I saw here that someone have told that bit-amount must correlate to LO's bits. I have checked that LO was installed to Windows folder "Program files (x86)".
  • Next I took jre-8u144-windows-i586.exe and installed it.
  • Now base says: "JRE is defective" (some notification after installed this x86 version has come by browser from oracle). EDIT: JRE has appeared in Tools> Preferences> LO> Advanced and it was automatically apply!

Always trying to open Base to create a new db, Base will stop to answer and I must kill it from tasks via Ctrl+Alt+Del. What's wrong here? Why Libre Office's online FAQ didn't tell anything of this issue and right options?

Thank you!

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

You seem to have everything installed correctly. Well, the 64-bit JRE wasn't required for 32-bit LO, but it doesn't hurt. The configuration you described must work, and you see no mention of your issue in our documents just because no one had this issue before (or, at least, it is unknown).

I'd suggest you to reinstall the JRE, and make sure that in LO, the correct JRE is selected under Options-LibreOffice-Advanced... but possibly that's some bug that should be identified and fixed.

Mike Kaganski gravatar imageMike Kaganski ( 2017-10-16 20:49:34 +0200 )edit
  • I have now reinstalled Java (remove jre > restart windows > installed jre).
  • Installer was noticed : 'Java Setup - Complete: "You have succesfully installed Java" '
  • After i clicking down this window there popup again url: https://java.com/en/download/installe... on browser

But this time it working and I have "a table creating wizard". So hope that the problems are for some time somewhere else :)

Thank you!

TotallyLost gravatar imageTotallyLost ( 2017-10-16 21:07:44 +0200 )edit