.eps images not shown in Impress [solved]

asked 2018-10-29 15:56:03 +0100

Paola81 gravatar image

updated 2018-10-30 09:03:13 +0100

ebot gravatar image

[SOLVED]

Dear users, I'm a newby of LIbreOffice. I have some presentations with .eps files created under an older LibreOffice version (I cannot tell you which one: my laptop died while updating from Ubuntu15 to Ubuntu18.04 and the previous LibreOffice version was the one running under Ubuntu 15 LTS). I've now installed LibreOffice 6.0.6. When I open the old presentations, where .eps files where embedded (not linked), I just see a rectangle and some writing (looks like the eps file name or something similar). Also when I try to place a .eps file in a new presentation, I only see a rectangle. The weird thing is that in the preview, when opening LibreOffice and looking at the most recent files, I can see the figures, but they disappear when I open the file. I've looked for the "Images and Charts" icon, but I cannot find it Also I looked in Tools->Options->LibreOffice (and LibreOffice Impress)->View but I couldn't see anything related to displaying figures. Can you maybe help me? Thank you very much Cheers Paola

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Cross posted and solved here

robleyd gravatar imagerobleyd ( 2018-10-30 01:37:20 +0100 )edit

Thank you for your reply Robleyd! I think I solved the problem by installing a missing library (libgs9-common) which was causing issues also to other platforms. Now I can see and add .eps images. Cheers Paola

Paola81 gravatar imagePaola81 ( 2018-10-30 08:45:58 +0100 )edit