Ask Your Question
0

Copy & Paste not working

asked 2019-02-13 13:35:02 +0200

benn gravatar image

updated 2019-02-13 16:06:13 +0200

Hi, I'm using LO 6.2.0.3 on Antergos Linux with KDE Plasma Version: 5.15.0, Kernel Version: 4.20.7-arch1-1-ARCH, OS Type: 64-bit, no real changes made after ordinary installation (only changed the theme in LO from breeze to breeze dark). Copy and Paste is working between all other programs flawlessly and also inside LO, but it is not possible to copy anything into LO or out there. The first time I used Lo I cloud paste something into LO but not out again, but pasting in also stopped working. Really annoying! I tried as said here in the forum an on other places in the internet, delete user directory, restart in safe mode delete everything and also restarted the system afterwards, several times. Still not working!

Thanks in advance!

edit: c&p from Impress into a program outside the LO-universe is possible, but not the other way round

edit retag flag offensive close merge delete

3 Answers

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2019-02-13 14:50:41 +0200

Opaque gravatar image

updated 2019-02-13 14:50:56 +0200

Hello

this is a known bug please see LO Bugzilla. The problem seems to be in the package libobasis6.2-kde-integration-6.2.0.3-3.x86_64 (if you use the packages delivered by libreoffice.org). You may get around this by deinstalling this package but you'd to deal with GNOME-like dialogs (file picker etc.)

edit flag offensive delete link more

Comments

Hello

thank you for your quick answer Opaque. There is one problem I have. I can't find the package you mentioned and after de-installation of all LO components and a new installation of libreoffice-fresh-6.2.0-3 there was a "kio: for KF5 KDE desktop integration" in the installation dialog and the problem still occurred. Couldn't figure out how to skip this. So I installed the libreoffice-still package (seems to come without the integration). There c&p is working. Thanks again for the hint :-) If anyone has already an idea how to skip the "KDE desktop integration" in Antergos/Arch (I simply used "sudo pacman -S libreoffice-fresh") let me know. But not so important in bugzilla they say: "KDE5: Fix selection clipboard: It will be available in 6.2.1."

benn gravatar imagebenn ( 2019-02-13 15:51:55 +0200 )edit

Please notice what I wrote in parenthesis "(if you use the packages delivered by libreoffice.org)". This was very intentionally since there are hundredth of distrubutions of Linux out there and from your comment I take the guess, that you are using pacman's version of LibreOffice. I cannot comment on pacman's libreoffice, since I never used this.

Opaque gravatar imageOpaque ( 2019-02-13 16:05:25 +0200 )edit
0

answered 2019-03-01 04:35:29 +0200

I have exactly the same problem on the same OS. I already filed a bug. Any advances?

edit flag offensive delete link more
0

answered 2019-03-23 19:44:51 +0200

It happened when Writer 6.1.5.2 (x64) under Windows 10 Pro 1809 was open for longer than a day and memory use was above 50 %, as indicated by Task Manager. After restarting Writer the problem disappeared. It seems to be a memory management issue probably in relation to OS and not exclusively of Writer.

edit flag offensive delete link more
Login/Signup to Answer

Question Tools

2 followers

Stats

Asked: 2019-02-13 13:35:02 +0200

Seen: 1,017 times

Last updated: Mar 23