Pasting image breaks all text formatting

asked 2019-03-01 16:23:12 +0200

Giorgi gravatar image

updated 2019-03-01 18:15:42 +0200

Why when I just paste a png image in between two paragraphs (or in between two lines, when there's a empty line), all the text goes smashed crazy? it's not even only formatting, letters get hidden, some half hidden and .. some crazy things are happening. Why this happens? When I click unwrap then some text gets under the image (when initially I've pasted image below that text), and generally, why when I paste image writer software doesn't understand that I don't want to get the mozaic of random smashed graphics? This is so frustrating.

Before image description

After paste image description

Seriously, what is this?? This software can't even paste the image and you're competing with MS Office?

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Not enough information to answer clearly, but you are pasting what looks like some type of html code into your document. What type of image are you trying to add to your document, and where are you acquiring this image?

AdmFubar gravatar imageAdmFubar ( 2019-03-01 16:56:28 +0200 )edit

Also, where do you paste the image? In the middle of your text? Inside margins? Technically, where is the anchor? What are the wrap properties of the image?

ajlittoz gravatar imageajlittoz ( 2019-03-01 17:10:41 +0200 )edit

I've edited my question and added this info. But I'll write here alike: It's ordinary png snippet (same happens on jpg) and I've tried to just CTRL+C -> CTRL+V in between two paragraphs (and also tried in between just two lines, which are separated by several empty lines), just after the "For example:" line. It's super basic operation which works as it should in MS Office.

Giorgi gravatar imageGiorgi ( 2019-03-01 18:17:28 +0200 )edit

instead of copy and pasting, use menu Insert -> Image. Then use the little green boxes to control the size and aspect ratio of the inserted image. It will be anchored to the place on the page where you had placed the cursor before inserting. Check the help file for information on text flow, etc etc.

ve3oat gravatar imageve3oat ( 2019-03-02 02:55:22 +0200 )edit
  1. It's absolutely same with image insertion; 2. When I use little green boxes to resize the image, text gets really randomly broken and smashed all over the page (random, for each size); 3. Customer experience is really, really poor. I wouldn't be loving to be a master who adjusts and scripts these things in order to just paste the damn image in between two paragraphs. Even if the size is too big, it should lift the text down or something alike, but in no circumstance break the pattern as shown in the 2nd picture I've uploaded. Well.. trying already one month to get my hands on LibreOffice and get off from MS Office.. but I suppose I will have to return back if LibreOffice products are so clumsy and not friendly.
Giorgi gravatar imageGiorgi ( 2019-03-02 11:16:37 +0200 )edit

How do you do that? I tried many "absurd" ways of pasting a picture and I can't reproduce your problem. Even if I paste in header area, everything works fine. Check if your image is in Wrap off mode. This is the only known configuration in which an image covers text.

ajlittoz gravatar imageajlittoz ( 2019-03-02 12:18:16 +0200 )edit

Your problem is very puzzling and your frustration is evident. Image wrap seems to be an important clue. By way, which version of LO are you using ? (Currently, v6.1.5 is the recommended stable release.) AND which operating system are you using?

ve3oat gravatar imageve3oat ( 2019-03-02 17:01:45 +0200 )edit

@ajlittoz, I had just snipped a fragment of screen and pasted it in the MS Paint. Then, from pain, I've copied the image in buffer (Ctrl+c) and tried to paste that straight into LO Writer. Well, after I've spent two days here and went for right click-> wrap -> warp off, it's sort of better now.. but why shall I be in a need to be a hacker in order to copy-paste the image? I've never set any special settings in worker.

@ve3oat, but why it's puzzling? 6.2.0.3(x64) is my version, on Win10.

I just sort of like LO and want to support it.. unless it has a really obvious and silly bugs.. which prevent you from work.

Giorgi gravatar imageGiorgi ( 2019-03-02 19:37:45 +0200 )edit

Puzzling because your problem can not be replicated at all by @ajlittoz . But this bug obviously prevents you from work, so go back to the last stable release v6.1.5.

ve3oat gravatar imageve3oat ( 2019-03-02 20:04:30 +0200 )edit