Drag & Drop Hyperlink from Navigator inserts a section not a hyperlink

asked 2019-03-16 08:27:59 +0100

clickme gravatar image

updated 2019-03-16 08:35:37 +0100

Hello I am trying trying to insert a hyperlink via drag & drop. in accordance wit the instruction in the writer guide and on the web:

THE Action

drag and drop an item in the navigator on to the document to create a hyperlink to the item.

THE Problem

the process creates a new section NOT a hyperlink.

I have a video, and the test .odt file, attached so you can see the problem in action and work with the document that is misbehaving.

Note the problem can be duplicated and does not work with any document. I am using the LibreWriter default template.

Would really appreciate some help or clarity

thanks Ian

click to download zip file

The ZIP file is 28MB

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

I can only reproduce if I hold Shift key on my keyboard while dropping. I'm using Version: 6.2.2.1 (x64) Build ID: fcd633fb1bf21b0a99c9acb3ad6e526437947b01 CPU threads: 12; OS: Windows 10.0; UI render: GL; VCL: win; Locale: ru-RU (ru_RU); UI-Language: en-US Calc: CL

If that is not related to pressed keys, then it could be a version-specific problem; or a platform-specific problem...

Mike Kaganski gravatar imageMike Kaganski ( 2019-03-16 09:34:35 +0100 )edit

Also, check the "Drag mode" in use by opening the drop-down menu to the right of the page number in the Navigator: maybe it's on "insert as link" or "insert as copy" instead of "insert as hyperlink."

RGB-es gravatar imageRGB-es ( 2019-03-16 12:44:56 +0100 )edit

@RGB-es: OP had explicitly shown that in the attached video :-)

Mike Kaganski gravatar imageMike Kaganski ( 2019-03-16 13:05:37 +0100 )edit

@Mike Kaganski Ouch! Saturday morning: my brain has still not recovered from this week ;)

RGB-es gravatar imageRGB-es ( 2019-03-16 13:33:53 +0100 )edit