Ask Your Question
0

Crashing on startup every time [closed]

asked 2019-09-10 00:08:45 +0200

mr_mike-me gravatar image

updated 2020-08-11 23:21:12 +0200

Alex Kemp gravatar image

Upon opening any LibreOffice 6.3 application I get a box asking me if I want to recover "Untitled 1". I can choose "START" or "DISCARD". If I choose "START" the recovery fails and the program closes. If I choose "DISCARD" the program immediately closes.

My system:

System:  Kernel: 5.2.8-1-MANJARO x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 9.1.0 
           Desktop: KDE Plasma 5.16.4 Distro: Manjaro Linux 
Machine:   Type: Desktop System: LENOVO product: 90H1000FUS v: ideacentre 720-18ASU 
Mobo: LENOVO model: 3100 v: SDK0J40700 WIN 3258080906218 serial: <filter> UEFI: LENOVO 
           v: O38KT31A date: 08/24/2018 
CPU:       Topology: Quad Core model: AMD Ryzen 5 1400 bits: 64 type: MT MCP arch: Zen rev: 1 
           L2 cache: 2048 KiB 
           flags: avx avx2 lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm bogomips: 51122 
           Speed: 1366 MHz min/max: 1550/3200 MHz Core speeds (MHz): 1: 1444 2: 1672 3: 2806 4: 3053 
           5: 1374 6: 1372 7: 1375 8: 1373 
Graphics:  Device-1: AMD Oland [Radeon HD 8570 / R7 240/340 OEM] vendor: Bitland Information 
           driver: radeon v: kernel bus ID: 09:00.0 
           Display: x11 server: X.Org 1.20.5 driver: radeon FAILED: ati unloaded: modesetting 
           resolution: 1920x1080~60Hz, 1920x1080~60Hz 
           OpenGL: renderer: AMD OLAND (DRM 2.50.0 5.2.8-1-MANJARO LLVM 8.0.1) v: 4.5 Mesa 19.1.5 
           direct render: Yes 
Audio:     Device-1: AMD Oland/Hainan/Cape Verde/Pitcairn HDMI Audio [Radeon HD 7000 Series] 
           vendor: Bitland Information driver: snd_hda_intel v: kernel bus ID: 09:00.1 
           Device-2: AMD Family 17h HD Audio vendor: Lenovo driver: snd_hda_intel v: kernel 
           bus ID: 12:00.3 
           Sound Server: ALSA v: k5.2.8-1-MANJARO 
Network:   Device-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet vendor: Lenovo 
           driver: r8168 v: 8.047.02-NAPI port: f000 bus ID: 01:00.0 
           IF: enp1s0 state: down mac: <filter> 
           Device-2: Realtek RTL8821AE 802.11ac PCIe Wireless Network Adapter vendor: Lenovo 
           driver: rtl8821ae v: kernel port: e000 bus ID: 02:00.0 
           IF: wlp2s0 state: up mac: <filter> 
Drives:    Local Storage: total: 1.82 TiB used: 220.30 GiB (11.8%) 
           ID-1: /dev/sda vendor: Seagate model: ST1000DM003-1SB102 size: 931.51 GiB 
           ID-2: /dev/sdc type: USB vendor: Western Digital model: WD10 EARX-00N0YB0 size: 931.51 GiB 
Partition: ID-1: / size: 906.94 GiB used: 220.30 GiB (24.3%) fs: ext4 dev: /dev/sda2 
Sensors:   System Temperatures: cpu: 42.6 C mobo: N/A gpu: radeon temp: 58 C 
           Fan Speeds (RPM): N/A 
Info:      Processes: 281 Uptime: 1d 23h 23m Memory: 7.79 GiB used: 4.27 GiB (54.8%) Init: systemd 
           Compilers: gcc: 9.1.0 Shell: bash v: 5.0.9 inxi: 3.0.36

What I have tried:

Reinstalling

Uninstalling LibreOffice and dependancies

Installing clean

The problem persists.

edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason the question is answered, right answer was accepted by Alex Kemp
close date 2020-08-11 23:21:46.175713

2 Answers

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2019-09-10 00:57:18 +0200

mr_mike-me gravatar image

Manjaro forum fixed me up:

start libreoffice in safemode and reset all user preferences. then the next time it should run properly

you need to use the terminal command below to do this:

libreoffice --safe-mode

edit flag offensive delete link more

Comments

Thank you. My libreoffice kept crashing on startup. This command helped.

$ libreoffice --safe-mode

I reset to factory setting. Now everything (everything?) works! Thanks, Manjaro

GrahamBerends gravatar imageGrahamBerends ( 2020-05-07 16:18:18 +0200 )edit
0

answered 2020-01-05 10:22:46 +0200

had the same problem, starting in safe mode and doing a reset of user preferences worked perfectly

edit flag offensive delete link more

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2019-09-10 00:08:45 +0200

Seen: 614 times

Last updated: Jan 05