Ask Your Question
0

LIbreOffice 6.3.4.2 won't open at all

asked 2020-05-16 18:50:40 +0200

Old Rockin' Dave gravatar image

I am using LibreOffice 6.3.4.2 on an HP G60-120 with Windows 10 Pro. Since installing the latest version of LibreOffice I am unable to open any documents or spreadsheets, or the program itself from the Start menu. A malware scan of the files was clean. A repair reinstall went okay but didn't fix it. There are no missing drivers. Defaults are unchanged. I can't afford to lose my settings and dictionary so I don't want to do a clean reinstall, but if I can save them some way I'm willing to try it.

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

I'm having the same problem. Have done multiple installations and nothing opens on this computer. My account on a different computer works just fine!

JayJayT gravatar imageJayJayT ( 2020-05-16 20:16:20 +0200 )edit

Try:

  • Right click -> Run on Windows Start menu
  • Type "%ProgramFiles%\LibreOffice\program\soffice" --safe-mode into Open text field (including the double quotes)
  • Click button Continue in Safe Mode in the dialog (if it appears)

If that works, then you need to reset your LibreOffice user profile (Reset to factory settings -> [x] Reset entire user profile in the dialog above)

Opaque gravatar imageOpaque ( 2020-05-16 21:39:35 +0200 )edit

Thanks for the reply. I tried it just as you suggested twice, but each time I got something like a blank command prompt window that closed in just a few seconds.

Old Rockin' Dave gravatar imageOld Rockin' Dave ( 2020-05-16 22:24:40 +0200 )edit

Ok, then

  • Right click -> Run on Windows Start menu
  • Type cmd into Open text field
  • Type "%ProgramFiles%\LibreOffice\program\soffice" --safe-mode and ENTER
  • Provide the error message you get.
Opaque gravatar imageOpaque ( 2020-05-16 23:10:39 +0200 )edit

I have tried everything that has been suggested and still nothing. I don't know what to do now. Please help.

bargi gravatar imagebargi ( 2020-05-17 01:52:05 +0200 )edit

@Opaque: It didn't work either. There was no error message or anything else. Nothing happened, just black screen. I also tried another repair reinstall, and there I got an error message: "Warning 1946. Property 'System.AppUserModel.ID' for shortcut 'LibreOfficeCalc.lnk' could not be set." @bargi: It didn't call for a restart, it didn't show a crash, and it didn't ask for a report. Just the error message above and nothing else.

Old Rockin' Dave gravatar imageOld Rockin' Dave ( 2020-05-17 07:16:41 +0200 )edit

The error message isn't an error but a "Warning:", which means that there will be no links (probably no Libreoffice icon on the desktop - forget that for now). Could you add %ProgramFiles%\LibreOffice\ (now without the double quotes) into the Windows Explorer location bar and do you see any content?

Opaque gravatar imageOpaque ( 2020-05-17 13:18:46 +0200 )edit

I can't afford to lose my settings and dictionary so I don't want to do a clean reinstall,

I clean re-install won't touch your LibreOffice user profile (btw: The --safe-mode approach above is also about to safe you current user profile). If you want to backup your user profile, type %appdata%\LibreOffice into Windows Explorer location bar and make a full copy of the directory called 4 to some safe place.

Opaque gravatar imageOpaque ( 2020-05-17 13:26:38 +0200 )edit

Opaque, thanks again for answering. (I don't know if this counts for anything but my only LO shortcut is for Writer in the taskbar.) I went through File Explorer and it opened up the LibreOffice folder in program files. I see 5 folders and 4 files; the files are documents and seem irrelevant . The folders are help, presets, program, readmes, and share. Just to see, I went into the program folder and tried to open swriter.exe and soffice.exe. Neither one opened, Meanwhile, I have copied "4" into a folder on the desktop. What do you suggest next?

Old Rockin' Dave gravatar imageOld Rockin' Dave ( 2020-05-17 23:48:25 +0200 )edit

I don't know how or why it happened, but yesterday Writer started working again. I got a not-finished-saving message for a document that was already moved, so maybe it was just stuck on that. Anyway it's good now. Thank you for the replies.

Old Rockin' Dave gravatar imageOld Rockin' Dave ( 2020-05-21 19:47:57 +0200 )edit

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2020-05-17 02:46:55 +0200

bargi gravatar image

I checked to be sure that 6.3.3.2 had actually downloaded onto my computer. I then checked to repair the program and Windows reported that it was working on it. I had to restart but now everything is fine. LO sent a message that the program had crashed and wanted a report which I sent. If it works for you, this is a much simpler way that the above suggestions.

edit flag offensive delete link more
Login/Signup to Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2020-05-16 18:50:40 +0200

Seen: 54 times

Last updated: May 17