Ask Your Question
0

LibreOffice 6.3.6 and 6.4.x(x86&x64) very slow startup on Windows Server 2012 R2

asked 2020-07-21 01:14:29 +0200

Mike_ro gravatar image

updated 2020-07-22 13:09:54 +0200

Alex Kemp gravatar image

HI, Like i've said in the title i am experiencing very slow startup of any component, write, math whatever on a server with Win2012R2 (x64). Very slow means that i do launch the app, then the logo loads and then i have to wait up to 5 minutes for app window to appear.

Does anyone have any suggestions how could i make it work faster, like it's supposed to?

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

And how long does a start in LibreOffice Safe Mode last?

Opaque gravatar imageOpaque ( 2020-07-21 15:41:58 +0200 )edit

almost instant open, like i expect it would open.

Mike_ro gravatar imageMike_ro ( 2020-07-21 22:10:21 +0200 )edit

Then most probably you user profile is corrupt and you should reset.

Opaque gravatar imageOpaque ( 2020-07-22 11:26:21 +0200 )edit

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
1

answered 2020-07-22 11:30:14 +0200

Opaque gravatar image

Hello,

according to your "Safe Mode-test"-result, you should reset your LibreOffice user profile.

To reset the user profile perform:

  • Start LibreOffice
  • Start in Safe Mode using Help -> Restart in Safe Mode and confirm the restart using button: Restart
  • Archive your profile expanding Advanced (click on the word Advanced right above Help button) and click Archive User Profile button
  • Select option Reset to factory settings
  • Activate [x] Reset entire user profile
  • Click button Apply Changes and Restart

Hope that helps.

edit flag offensive delete link more
Login/Signup to Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2020-07-21 01:14:29 +0200

Seen: 43 times

Last updated: Jul 22