Ask Your Question
1

Not able to Configure the build [closed]

asked 2012-07-17 08:48:22 +0200

this post is marked as community wiki

This post is a wiki. Anyone with karma >75 is welcome to improve it.

Hi, I have followed the steps given in the link "http://wiki.documentfoundation.org/Development/Windows_Build_Dependencies" for configuring the build.

When I try to execute "./autogen.sh" in cygwin, I am getting the following error.

256901@01HW419287 /cygdrive/d/projectStuff/lo/core $ ./autogen.sh ./autogen.sh: line 1: $':\r': command not found 'unning ./configure with ' configure: WARNING: you should use --build, --host, --target configure: WARNING: invalid host type:



  • Running LibreOffice build configuration.


configure: error: cannot run /bin/sh ./config.sub Error running configure at ./autogen.sh line 187. Can someone please help me in building the LibreOffice solution in my machine.

edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason the question is answered, right answer was accepted by Alex Kemp
close date 2015-10-17 03:28:51.311403

Comments

manj_k gravatar imagemanj_k ( 2014-01-30 20:02:31 +0200 )edit

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
2

answered 2012-07-26 17:26:43 +0200

this post is marked as community wiki

This post is a wiki. Anyone with karma >75 is welcome to improve it.

Oh, with build-problems, you should go directly to the developers' irc-channel, there you'll be helped much more promptly than here, especially as there will likely be questions asked back-and-forth to get to the detail why it did actually fail.

But the message is quite strange. the "r" should be part of the message that is just echoed to the terminal, i.e. it should print "running ./configure with <whatever parameters="">". Does it make a difference when you use perl explicitly (the autogen.sh is a perl-script)

But don't answer here, join #libreoffice-dev on irc.freenode.net and describe the problem. Alternatively mail the developers' mailing list: libreoffice@lists.freedesktop.org subscription is not required (you'll receive replies to your post even if you aren't subscribed. Just make sure to use "reply to all" when answering any questions asked)

edit flag offensive delete link more

Question Tools

Stats

Asked: 2012-07-17 08:48:22 +0200

Seen: 619 times

Last updated: Jul 26 '12