Ask Your Question
0

XY Scatterplot Lines are Patchy / Look Terrible When Exported [closed]

asked 2014-11-26 14:44:01 +0200

woodape gravatar image

updated 2014-11-26 14:44:45 +0200

I've created a XY scatterplot out of 5 columns of data, the first for the x-axis, the remaining 4 to be plotted as y coordinates.

The first column goes from (-5,5) in .001 increments, and the other four are the result of the equations =normsdist($A2/B$1) ... =normsdist($A2/E$1). So just the values of the first column divided by 4 different constants and passed through the standard normal cummulative distribution function. I'm able to plot these data easily, adjust the x-axis and y-axis values to my liking and add titles, but when I select the image for export, it looks terrible.

Here is the exported image: Exported Image

and here is a screenshot of the same graph: Screenshot

I would really rather not have to screenshot the image should I modify the graph, but I can't seem to make the lines fill in properly. Any ideas about how to fix this?

edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason the question is answered, right answer was accepted by Alex Kemp
close date 2016-03-06 17:36:15.988402

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2014-11-26 16:56:07 +0200

horst gravatar image

The default image export is .SVG which looks, I agree, terrible. I use normally .EMF (on win7) which is a vector format and it comes out very nice. Even with very thin lines I used. Try a vector format rather than a pixel format.

edit flag offensive delete link more

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2014-11-26 14:44:01 +0200

Seen: 80 times

Last updated: Nov 26 '14