Ask Your Question
1

Can't load once installed using new macbook w/Yosemite just shows "Verifying"

asked 2015-12-15 15:22:21 +0200

rc@robertdavidassociates.com gravatar image

updated 2015-12-17 12:34:21 +0200

Alex Kemp gravatar image

I installed latest version 5.0.3.2 on my brand new MacBook with Yosemite OsX. It installed fine but when I click on the icon to launch it just comes up with a dialog box that says "Verifying" and goes no further even though I waited half an hour. Is there something I'm not doing right? rc@robertdavidassociates.com English version.

edit retag flag offensive close merge delete

6 Answers

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2016-08-19 07:55:48 +0200

DaviP gravatar image

Same problem reported here:
https://ask.libreoffice.org/en/questi...

As I described in more detail there, LibreOffice 5.1.5 ran for me after 15 minutes of verifying. (OSX 10.10)

This bug was reported 2016-04-19, currently Not Assigned:
https://bugs.documentfoundation.org/s...

edit flag offensive delete link more
0

answered 2016-03-03 15:42:16 +0200

Had the same problem as others where Verifying would never finish (5.1, 5.0 versions). I'm on Mavericks. Presumably it's a bug in the verifier, which runs in a process CoreServicesUIAgent. If this process is not killed (e.g. in Activity Monitor, or Terminal) then it will consume all RAM and kill the machine. I let it run to this point once before I realized it was fatal. Maybe this bug is fixed in newer OS?

Turning off Security for apps (From Anywhere) eventually worked, but I had to fiddle around as well.

edit flag offensive delete link more
0

answered 2016-03-08 10:07:36 +0200

Same problem with Mavericks on an early 2008 iMac with 4GB RAM. Two attempts to verify failed each time, crashing OS X, which simply froze up.

Downloaded LO 5.1 again and re-installed. Only started Firefox/Thunderbird alongside LO to minimise load on system. Verification took 20 minutes but eventually worked, just as I was about to give up hope.

edit flag offensive delete link more
0

answered 2016-02-18 14:27:52 +0200

pietvo gravatar image

Turning off gatekeeper is a workaround, not a solution. I have also the same problem with LO 5.1.0.3, but not with 5.0.5. It does finish the verification, but it takes a very long time. See https://ask.libreoffice.org/en/questi...

edit flag offensive delete link more
0

answered 2015-12-16 00:37:44 +0200

mikebibo gravatar image

Probably to do with gatekeeper, as explained here: https://www.libreoffice.org/get-help/...

edit flag offensive delete link more

Comments

Ugh, I'm having the same problem but that "fix" suggested in the article didn't resolve. Any tips @rc@robertdavidassociates.com">@rc@robertdavidassociates.com @AlexKemp @mikebibo?

mishabg gravatar imagemishabg ( 2016-01-09 19:33:03 +0200 )edit

Also I'm running MacOS 10.10.5 and tried LO-5 (fresh) and reverted to LO-4.4.7 still and still does "Verifying 'LibreOffice'... " at start endlessly and gets stuck even after progress bar is filled.

mishabg gravatar imagemishabg ( 2016-01-09 19:41:09 +0200 )edit

Oh I found instructions to disable gatekeeper that worked! https://amigotechnotes.wordpress.com/...

mishabg gravatar imagemishabg ( 2016-01-10 06:27:57 +0200 )edit
-1

answered 2015-12-17 13:17:29 +0200

rc@robertdavidassociates.com gravatar image

Solved the problem, Thanks!

RC DAvid

edit flag offensive delete link more

Comments

How about explaining how you solved it as to help others in your situation in the future?

Alex Kemp gravatar imageAlex Kemp ( 2015-12-18 14:46:24 +0200 )edit
Login/Signup to Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2015-12-15 15:22:21 +0200

Seen: 4,313 times

Last updated: Aug 19 '16