Ask Your Question
0

Text not appearing in PDF export

asked 2016-08-16 07:44:14 +0100

tshellstudio gravatar image

I am using LibreOffice 5.1.2.2 in Mac OS X 10.11.4. When I make a document in Writer and attempt to export it as a PDF, the resulting PDF does not have any text, only images. I have verified that there are no hidden text frames with the Navigator function. I have not found any reports of this bug happening for other users, and I am at a loss for what to try next. Any suggestions?

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

An update: this problem appears to be limited to one particular document that has a table full of images, but also text. This document prints fine from LibreOffice.

tshellstudio gravatar imagetshellstudio ( 2016-08-16 19:47:55 +0100 )edit

I'm not sure what I did differently this time, but I have successfully exported the document as a PDF, with the text intact.

tshellstudio gravatar imagetshellstudio ( 2016-08-16 20:46:45 +0100 )edit

I just checked. I have the same problem in my fax template. It uses sections" and tables. The tables arent the problem, i just checked that by copying it into an empty doc without sections. Thought it might be a copy protection, but it wasnt enabled and the problem persisted with "allow editing when write protected". So id say, that this is some kind of bug or even a limitation. You may submit a but report using my description.

Best regards.

WGRM gravatar imageWGRM ( 2019-07-08 07:06:21 +0100 )edit

3 Answers

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2017-07-15 22:58:30 +0100

Ellen567 gravatar image

I am literally brand new here and couldn't figure out how to even view this to see if it had been answered. But my two cents is perhaps you were using a typeface that is unusual, not terribly common, and the PDF editor you were using couldn't understand the text. Not sure that makes any sense at all.

edit flag offensive delete link more
0

answered 2017-07-14 22:54:48 +0100

updated 2017-07-14 22:55:08 +0100

A work around is to exit then restart LibreOffice. If you export your PDF immediately after opening your document, the export works, and, yes, the text is there. This is definitely a bug, I could reproduce it with 5.3.4.2 under OSX 10.11.6. After a few edits, the PDF export just shows blank where there should be text fields. I've tested this using a presentation (.odp).

edit flag offensive delete link more
Login/Signup to Answer

Question Tools

2 followers

Stats

Asked: 2016-08-16 07:44:14 +0100

Seen: 780 times

Last updated: Jul 15 '17