Alt-toets en afbeelding; witruimte boven foto

Bij het invoegen van een afbeelding, zie ik witruimte erboven. Deze ruimte wordt zichtbaar met de toets Alt. Dan verschijnt een kader. Het is niet mogelijk daar iets mee te doen. Verwijderen ofzo. Deze ruimte wordt groter wanneer ik de foto verplaats naar boven. Heb ik misschien iets fout gedaan bij het instellen van een anker?

Ik heb de foto al eens verwijderd en opnieuw ingevoegd.

Ik moet wel opmerken dat tussen de foto en de tekst daaronder een Enter-teken is gegeven. Ik snap even niet hoe dat kader heeft kunnen ontstaan?

Wie weet hoe ik deze witruimte weg kan krijgen zonder dat de foto ook verwijderd wordt?
.

Als je een afbeelding of foto in een document opneemt en daar een onderschrift bij plaatst, worden ze samen automatisch in een kader (frame) gezet. De afmetingen van dat kader en de afstanden tot de inhoud kun je zelf instellen. Beweeg de muis langs de rand van het frame tot de wijzer verandert in een pijl, dan rechtsklikken en Eigenschappen selecteren. Ga dan experimenteren met die instellingen, bij voorkeur doe je dat in een kopie van je document, of zelfs in een kladdocument, dat je gebruikt om dingen uit te proberen. Dat is een heel goede manier om te ontdekken hoe dingen in LibreOffice werken.