Zinnen beginnen vaak niet met een hoofdletter ondanks dat dit in autocorrectie zo staat ingesteld. Ditzelfde probleem had ik hiervoor ook al geregeld met Word. Doe ik iets verkeerd, maar wat dan? Wie kan mij helpen?
Ik heb het even getest bij mij (versie 7.0.3 in Windows10) en het werkt hier wel.
Vergeet niet de zin ervoor af te sluiten met een punt. Pas dan wordt de volgende zin met een hoofdletter begonnen.
Beste Radio,
Dank voor je reactie. Sinds begin dit jaar ben ik ook up-to-date met Windows 10 en ik heb ook de laatste versie van Libre. Tot dan deed ik het met Windows 7 en tot vorige maand met Office 2010.
Met het zetten van een punt heb je zeker een punt. Dit betekent overigens wel dat die automatische hoofdlettercorrectie er niet altijd vanzelf toe leidt dat een zin ook met een hoofdletter begint. Bijvoorbeeld na een aanhef, datum of kop in een mail of brief zonder punt erna of die eindigt met een komma, na een haakje gevolgd door een punt wanneer je iets tussen haakjes zet aan het eind van een zin, na meerdere punten achter elkaar die staan voor etcetera, na een zin die eindigt met een getal, na een apostrof. Misschien kan de autocorrectie daarom beter luiden: zinnen beginnen met een hoofdletter (maar alleen) na een punt met tekst ervoor en niet beginnend met een apostrof. Punt aan de lijn.
Omdat je me aan het denken hebt gezet heb je sowieso een punt verdiend.
@mjammie: goed gezien, maar je moet er toch altijd wel op letten dat de autocorrectie soms een goed gespeld woord verandert in een ander goed gespeld woord, en in het algemeen niet ziet dat je b.v. “gesterkt” hebt getypt i.p.v. “gestrekt”, of “gestoken” i.p.v. “gestolen”. Zelf nalezen of laten nalezen blijft nodig.
Beste Floris,
Wederom dank voor je bijdrage. Is het echt zo dat autocorrectie woorden corrigeert? Wanneer ik in Libre naar autocorrectie ga kun je de woordenlijst zien onder het tabblad vervangen. En daar staan volgens mij alleen correcties van verkeerde gespelde woorden.
Wat jij waarschijnlijk bedoeld is de spellingscontrole. Dan is het inderdaad wel zo dat je goed moet oppassen dat je een woord dat goed is niet per ongeluk vervangt door een die er sterk op lijkt of omgekeerd een verkeerd gebruikt woord dat er er op lijkt gebruikt dat niet vervangen wordt omdat het woord dat je gebruikt wel correct is gespeld. Hetzelfde geldt voor grammaticale fouten zoals vervoegingen van werkwoorden met d, t of dt. Als je dat bedoelt heb je gelijk.
@mjammie: goed gezien. Ik zat waarschijnlijk te denken aan de autocorrectie cq spellingcontrole op mijn telefoon, die soms de gekste dingen doet als ik bv Engelse woorden tik terwijl de autocorrectie Nederlandse verwacht (of andersom).
Geeft niet, gebeurt zelfs de beste wel eens :).