Bestanden opslaan in OneDrive

Misschien een onnozele vraag: is het eenvoudig om al je werkbestanden op te slaan in OneDrive? Ook de bestanden waaraan je werkt? Ik werk met meerdere computers op verschillende plekken en wil graag de bestanden op één plek hebben en houden. Dank voor uw antwoord!

Waarschijnlijk is het niet erg moeilijk om dat te doen. Je moet dan wel op elke computer waarop je met LibO werkt, LibO toestemming te geven verbinding te maken met internet en bestanden op OneDrive op te slaan. Ik heb het wel eens voor Google Drive gedaan en dat viel best mee.

Nu de maar: Of je de bestanden centraal bewaart op OneDrive of een andere plek in de cloud is één ding, ze bewerken vanaf de cloud is geen goed idee. Als je computer crasht of als er een slechte verbinding is of de een of andere storing, is de kans groot dat je gegevens verliest of zelfs dat een heel bestand onherstelbaar beschadigd raakt. We raden daarom altijd aan om bestanden die je gaat bewerken eerst lokaal op te slaan, de lokaal opgeslagen bestanden dan te openen en te bewerken, weer lokaal op te slaan en pas na sluiten van LibO de opgeslagen bestanden naar de cloud te sturen, en dan lokaal te wissen.

Dag floris_v,
Enorm bedankt voor je advies over het werken met LibreOffice en OneDrive.