PDF-opties; voorinstellingen

Voor een boekje dat ik wil laten drukken, staat bij de voorinstelling (LibreOffice Writer) > Algemeen > PDF-opties > Afbeeldingen > JPEG-compressie Kwaliteit 90%.
En bij > Afbeeldingsresolutie verlagen 300 DPI.

Nu is mijn vraag of die JPEG-compressie Kwaliteit niet gewoon op 100% moet staan? En waarom staat er een vinkje bij > Afbeeldingsresolutie verlagen 300 DPI?

Dank voor uw antwoord!

Het hangt van de bedoelingen van de maker van een PDF af hoe goed de kwaliteit moet worden. Je kunt dat gewoon instellen, wat je nu ziet, zijn de standaardinstellingen. Voor veel toepassingen is die 90% voldoende (bijvoorbeeld omdat het origineel al geen daverende kwaliteit had, of omdat de afbeelding nogal eenvoudig is, laten we zeggen een of ander schema), en een resolutie van 300 DPI is meestal voldoende als je een PDF op scherm bekijkt.
Als je (professioneel) gaat afdrukken, wordt het een ander verhaal. Dan is het goed om te weten op welke resolutie je boekje afgedrukt wordt. Dat zal meer dan 300 DPI zijn (de resolutie van de eerste laserprinters) en als de afbeeldingen scherp genoeg zijn, kun je de kwaliteit en resolutie hoger instellen. Uiteraard wordt het bestand daar wel groter van. Je moet dan mogelijk ook op duurder papier gaan afdrukken, anders zie je het effect niet. Dat zijn kwesties om met de drukker over te overleggen.