Voorwaardelijke opmaak wordt niet opgeslagen

Hallo allemaal,

De titel zegt het eigenlijk al. Wanneer ik voorwaardelijke opmaak in een spreadsheet opneem en vervolgens opsla, dan is bij de volgende keer openen van de spreadsheet de voorwaardelijke opmaak verdwenen.

Ik heb (volgens mij) alle instellingen al doorgenomen, maar mogelijk kijk ik ergens overheen.

Is er hier iemand die dit fenomeen herkent en weet wat ik hier aan kan doen?

Bij voorbaat dank…

Klinkt niet logisch, niet zoals het hoort…

Kun je een voorbeelddocumentje aanleveren?

Wil ik gerust doen, maar de voorwaardelijke opmaak slaat 'ie niet op dus die gaat daar dan ook niet in staan…

Ik heb wel een sjabloon waar nog wat in staat, maar daar staat gevoelige informatie in, die kan ik dus niet delen. En wanneer ik die informatie verwijder en het sjabloon weer opsla, dan is de voorwaardelijke opmaak er weer uit. Dus dat gaat niet werken…

Ik ben er inmiddels achter. Ik sloeg de werkbladen altijd standaard op als een excel sheet, met de extentie .xls

Dit heeft altijd gewerkt tot een paar jaar terug (ik denk 2 of 3 jaar), toen verdween de voorwaardelijke opmaak nadat de sheet werd opgeslagen uit het document.

Van de week echter sloeg ik per ongeluk op als een .ods bestand, en wat bleek, de voorwaardelijke opmaak bleef netjes in het document staan. In feite wordt op deze manier dus het Open Document format afgedwongen, dat vind ik erg jammer. De gebruiker moet zelf de keuze hebben welk format hij of zij het liefste wil gebruiken.

Dit is ook geen Linux mentaliteit, terwijl het leeuwendeel van de LibreOffice gebruikers volgens mij toch uit die gemeenschap komt.

En waarom ik dan voor het Excel format kies? Omdat Excel de bedrijfsstandaard is en vele van mijn connecties hier mee werken. Wordt er dan een worksheet uitgewisseld, dan kan dit zonder problemen.