Wat is er fout aan deze formule?

=ALS(@SOM(g21…g35)>@SOM(f21…f35);+@SOM(g21…g35)-@SOM(f21…f35:’’’’))

De getoonde functie is niet een functie die werkt in LibreOffice. Ik heb een eerder bericht gelezen op het Engelse forum en daar zijn blijkbaar mensen die bekend zijn met Quatro Plus waar die functie mogelijk uit komt. LibreOffice kent een hulpmiddel om functies in te voeren. De sneltoets van dit hulpmiddel is ctrl+F2 ook via het menu kan dit bereikt worden.
menu → Invoegen → functie
Er komt dan een popup te voorschijn.
De meeste popups, een schermpje van te voorschijn komt, hebben ook een help knop. Wanneer je op de help knop klikt wordt je meestal naar een deel in de helpfile gewezen die helpt begrijpen hoe het een en ander werkt.

Aangezien het probleem niet echt duidelijk is en formules blijkbaar ook moeilijk zijn, is mijn advies om eerst zoveel mogelijk de gegevens in te brengen op een manier zo dat LibreOffice het goed kan hanteren. LibreOffice heeft best hulpmiddelen om tabellen te ontleden en gewenste informatie uit die tabellen te halen. Het belangrijkste hulpmiddel hiervoor is wel een draaitabel of pivot-table.

In elk geval gebruik je in LibreOffice geen puntjes om een bereik aan te geven, maar de dubbele punt: g21:g35. Je gebruikt ook het @-teken niet.