Ask Your Question
2

libreOffice 5.1.3.2 spell checker not working

asked 2016-06-03 15:42:16 +0100

jtl gravatar image

updated 2016-06-03 15:44:06 +0100

I'm using libreOffice 5.1.3.2 on a KUbuntu 14.04LTS system with all updates intact. I cannot get the spell checker to work. It says all words are correct. I am English and I'm trying to use English spell check with an English written document. I've been using LibreOffice for a few years on different systems and despite reading in multiple places about it being an old bug, I've never experienced the problem. Now I have the problem on one of the latest versions of the software.

  1. On the sytesm I've reinstalled myspell-en-gb && myspell-en-us

  2. I've purged and re-installed LibreOffice,

    I've checked:

  3. Tools > Options > Language Settings > Languages

    • User Interface: Default-English USA
    • Locale setting: Default-English USA
    • Default Languages for Documents
    • Wester, Asian,& Complex text layout (CTL) checked
    • And checked "Default-English USA, English USA and English USA"
    • "For the current document only" is blank
  4. Tools > Options > Language Settings > Writing Aids

    • Available Languages modules: The following are checked "Hunspell SpellCheker, Libohyphen Hyphenator, OpenOffice.org New Thesaurus"
    • User-defined dictionaries: The following are checked "standard English USA, technical"
    • Options: The following are checked "Check spelling as you type, check grammar as you type, check uppercase words"
  5. Tools > Language > For Selection > English USA "is checked"

  6. Tools > Language > For Paragraph > English USA "won't let me check English USA"
  7. Tools > Language > For All Text > English USA "won't let me check English USA"

  8. Tools > LanguageTool > Check Text "this is checked"

Update: Trying to click (check) #6 and #7 makes the spell checker work again.

Does anyone know why when I click #6 and #7 a check does not appear in the box, but the spell checker starts working?

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Same problem on Windows 10.

The Dude gravatar imageThe Dude ( 2016-06-17 20:11:41 +0100 )edit

3 answers

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2016-06-03 16:57:38 +0100

sk1951 gravatar image

updated 2016-06-03 16:58:13 +0100

Same problem. Why is no one helping?

edit flag offensive delete link more
0

answered 2016-06-19 22:11:04 +0100

I've seemed to resolve my problem with libreOffice 5.1.3.2 spell checker by resetting my default profile that's explained here:

https://ask.libreoffice.org/en/questi...

edit flag offensive delete link more
0

answered 2016-06-15 08:51:37 +0100

No one will help because they know it is a code issue so they don't know how to do it - particularly when don't get any money. Anyway, grammar checkers give all the wrong answers. None work well.

edit flag offensive delete link more
Login/Signup to Answer

Question Tools

2 followers

Stats

Asked: 2016-06-03 15:42:16 +0100

Seen: 2,976 times

Last updated: Jun 19 '16