Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

Some pictures show, others don't

a. LibreOffice Writer 3.5.7.2 Build ID: 350m1(Build:2)

b. OS Ubuntu 12.04 Language English (Not sure what is meant by "language of operating system." The puter language, or the language spoken'read'write of the person asking the question?)

  1. I write a doc with text & pics, save it as a MS Word 97/2000/XP/2003 .doc. The pics I paste are from pics online, that I copy/paste to 'My Pics' folder, thru Gimp Image Editor, so that the pics aren't directly linked to the site I got it from.
  2. Close the doc, then reopen it. All pics show, or some show & others don't. Dosn't matter when pics don't show, just that they don't show.
  3. Open the doc days/weeks/months later. Some pics show & others don't.
  4. Go to: Tools > Options... > LibreOffice > Memory → change 'Graphics cache' to 100 MB, as pics slow down Writer performance to near inoperable. Same pics show & same pics don't show.
  5. Go to Menu-Tools|Customize → Toolbars, Add-button, Category "View", Command "Graphics on/off." Then click on the graphics on/off icon. No pics show. Click it again. Still the same show & the same others don't.
  6. Go to Menu-Edit-Links, then break links of the pics that don't show. Same pics still don't show.
  7. Cut pics that don't show from doc. Find same pics, copy paste in doc. Now they show. Save as before, reopen, all pics show.
  8. Now, as before in 1-3, same pics show & same pics don't show, & 4-7, I didn't do before. Before the 4-7, when pics wouldn't show, I did this & nothing else: LOW Menu-Tools-Options-LibreOffice Writer-View-Check the Display to show Graphics & Objects. The pics that wouldn't show, showed. But then, as in 3, same issue.

I'm hoping that since I did 4-7, rather than just 8, the pics will all display when I open the same doc days/weeks/months later. If they don't display as before, I don't know what to do next, if there is any next.

Anybody else have any other ideas?

Some pictures show, others don't

a. LibreOffice Writer 3.5.7.2 Build ID: 350m1(Build:2)

b. OS Ubuntu 12.04 Language English (Not sure what is meant by "language of operating system." The puter language, or the language spoken'read'write of the person asking the question?)

  1. I write a doc with text & pics, save it as a MS Word 97/2000/XP/2003 .doc. The pics I paste are from pics online, that I copy/paste to 'My Pics' folder, thru Gimp Image Editor, so that the pics aren't directly linked to the site I got it from.
  2. Close the doc, then reopen it. All pics show, or some show & others don't. Dosn't matter when pics don't show, just that they don't show.
  3. Open the doc days/weeks/months later. Some pics show & others don't.
  4. Go to: Tools > Options... > LibreOffice > Memory → change 'Graphics cache' to 100 MB, as pics slow down Writer performance to near inoperable. Same pics show & same pics don't show.
  5. Go to Menu-Tools|Customize → Toolbars, Add-button, Category "View", Command "Graphics on/off." Then click on the graphics on/off icon. No pics show. Click it again. Still the same show & the same others don't.
  6. Go to Menu-Edit-Links, then break links of the pics that don't show. Same pics still don't show.
  7. Cut pics that don't show from doc. Find same pics, copy paste in doc. Now they show. Save as before, reopen, all pics show.
  8. Now, as before in 1-3, same pics show & same pics don't show, & 4-7, I didn't do before. Before the 4-7, when pics wouldn't show, I did this & nothing else: LOW Menu-Tools-Options-LibreOffice Writer-View-Check the Display to show Graphics & Objects. The pics that wouldn't show, showed. But then, as in 3, same issue.

I'm hoping that since I did 4-7, rather than just 8, the pics will all display when I open the same doc days/weeks/months later. If they don't display as before, I don't know what to do next, if there is any next.

Anybody else have any other ideas?